Hallo,

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Soraya en 16 jaar. Ik zit op het Einstein Lyceum in Havo 4.

In oktober vorig jaar vertelde de directeur dat de school twee tickets had gekocht voor een reis met De Wylde Swan van Masterskip. Omdat ik een N&T (natuur & techniek) profiel heb kon ik mij inschrijven, dit deed ik dus ook. Een week later mocht ik mijn sollicitatie mondeling toelichten. Het bijhouden van een blog met foto’s en video’s over de reis gaf de doorslag om mij toe te laten voor de reis.

Het schip vertrekt van Sint Maarten en vaart binnen zes weken naar Makkum. Onderweg krijg je les op het schip. Voornamelijk de vakken wiskunde, scheikunde, natuurkunde en biologie. De overige vakken via de Wereldschool. Wat mij het meeste aanspreekt is het leren zeilen en navigeren. De mooie plekken en dingen die je onderweg ziet lijken mij geweldig.

Kijk waar de Wylde Swan nu is: http://www.vesselfinder.com/?imo=5126718

donderdag 27 maart 2014


Verslag week 1


17-03-14

In de eerste week van mijn reis heb ik al veel meegemaakt.
Op 11 maart 2014 vloog ik samen met een groep kinderen naar Sint Maarten. De reis duurde 9 uur maar we kregen eten en drinken en mochten onbeperkt films kijken. Na een spectaculaire landing over het strand gingen we met de tender, een klein bootje, naar ons zeilschip de Wylde Swan. We kregen eerst wat instructies en regels en daarna mochten we zwemmen. Deze avond gingen we allemaal vroeg slapen omdat we nog moe waren van de vliegreis maar ook omdat we iedere ochtend al om 06.00 uur op moeten staan.

De volgende dag gingen we al het eten inslaan voor op de boot. We zijn ongeveer 4,5 uur bezig geweest met het wassen en afdrogen van al het groente en fruit. Dit was erg belangrijk omdat we anders ongedierte krijgen.
Iedere dag doen we na het ontbijt 3 uur aan zelfstudie, daarna hebben we nog een uur centrale les. Deze lessen gaan over het weer. Na de lunch hebben we happy hour. Dit is een uur waarin iedereen een ruimte op het schip krijgt die schoongemaakt moet worden.

Naast ons schoolwerk krijgen we ook nog zeillessen. Dit gaat over knopen leggen, navigeren, sturen, enz.
Zaterdag kwamen er kinderen uit Sint Maarten op de Wylde Swan. Dit was erg gezellig. Wij vertelden hoe het was om op een boot te leven en zij vertelde ons hoe het is om in Sint Maarten te wonen. We kregen een gezamenlijke les en daarna gingen we met zijn allen zwemmen.

Nu we op de Atlantische Oceaan zitten lopen we allemaal een wacht. Dit was even wennen qua eten, slapen en de zeeziekte die erbij kwam. Ik loop wacht van 6 tot 10 in de ochtend en in de avond. Tijdens de wacht moet je de pantry of het dek doen. Bij de pantry moet je afwassen, keuken schoonmaken en eten en drinken maken. Als je wacht loopt op het dek moet je sturen, navigeren, zeilen hijsen en ieder uur een rondje over het schip en in de machinekamer lopen om te kijken of alles nog goed gaat.
Wat ik tot nu toe het leukste vond is dat we naar Sandy Island zijn gezeild. Dit is een onbewoond eiland waar alleen maar een bar en 6 palmbomen stonden. Maar ook in de masten klimmen is erg leuk. Je klimt 34 meter omhoog en dan dat geweldige uitzicht over zee.

 Sint Maarten
 Sint Maarten
Sint Maarten
 Sandy Island
Sandy Island