Hallo,

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Soraya en 16 jaar. Ik zit op het Einstein Lyceum in Havo 4.

In oktober vorig jaar vertelde de directeur dat de school twee tickets had gekocht voor een reis met De Wylde Swan van Masterskip. Omdat ik een N&T (natuur & techniek) profiel heb kon ik mij inschrijven, dit deed ik dus ook. Een week later mocht ik mijn sollicitatie mondeling toelichten. Het bijhouden van een blog met foto’s en video’s over de reis gaf de doorslag om mij toe te laten voor de reis.

Het schip vertrekt van Sint Maarten en vaart binnen zes weken naar Makkum. Onderweg krijg je les op het schip. Voornamelijk de vakken wiskunde, scheikunde, natuurkunde en biologie. De overige vakken via de Wereldschool. Wat mij het meeste aanspreekt is het leren zeilen en navigeren. De mooie plekken en dingen die je onderweg ziet lijken mij geweldig.

Kijk waar de Wylde Swan nu is: http://www.vesselfinder.com/?imo=5126718

dinsdag 1 april 2014

Verslag week 3



01-04-2014
We varen nog steeds over de Atlantische Oceaan richting de Azoren. Als het goed gaat komen we daar aan het einde van de week aan. We zijn erg benieuwd naar het eiland. De crew heeft al een hele planning gemaakt voor als we er zijn. We krijgen een vrije dag zodat we zelf het eiland kunnen verkennen en de dag erna krijgen we een rondleiding over het eiland. Erg leuk want we hebben nu al een tijd geen land gezien. Af en toe zien we in de verte een boot, maar meer dan water zien we niet.

Het weer is tot nu toe erg goed. Gisteren was het zulk lekker weer dat we onze korte broeken weer hadden aangetrokken. We hebben allemaal klusjes gedaan en het schip weer opgeknapt. Helaas hadden we donderdag, op mijn verjaardag, slecht weer. Ik stond in mijn korte broek en in de regen de zeilen te hijsen. Maar 's middags ging de bel en verzamelde we ons in de Pantry, toen kwam er een grote chocoladetaart. Na het uitblazen van de 17 kaarsjes nam iedereen een stuk en zaten we lekker allemaal te eten. Een bijzondere verjaardag, maar wel een die ik niet zal vergeten. De crew had een spel verzonnen, de Murder Game. Iedereen moest 3 kaartjes trekken. Een plaats, een voorwerp en een persoon. Dan moet je die persoon op die plaats en met dat voorwerp vermoorden. Als je iemand hebt vermoord krijg je de kaartjes van diegene die je vermoord hebt. Je moet dus proberen zo lang mogelijk te blijven leven en andere te vermoorden. Helaas was ik een half uur na de uitleg al vermoord.

Verder gaat het gewone schema gewoon door. Iedereen loopt nog steeds een wacht. Ik loop nu wacht van 10 tot 2 in de ochtend en avond. Even wennen maar dat heeft iedereen.

Vandaag werken we 8 uur aan school. Erg veel maar we gaan de aankomende dagen veel zeilen en anders lopen we misschien achter met school. Zou jammer zijn want we lopen allemaal goed op schema. De hoogte van de golven is de afgelopen dagen erg afgenomen, maar ze zullen straks wel weer hoger worden. Er zullen er dan ook wel weer een paar zeeziek worden.

Zondag waren we halverwege de Oceaan. Dat moest gevierd worden natuurlijk, daarom hadden we een Mid Atlantic Halfway Party. We moesten allemaal een rare hoed of een raar outfit aan. Niemand had hier op gerekend dus moesten we allemaal maar wat verzinnen. Maar we waren erg creatief en we zagen er allemaal erg leuk uit. Na we ons verzamelden op het achterdek begon het spel, een quiz. We werden verdeeld in groepjes en kregen allemaal vragen die we moesten beantwoorden. Er waren vragen over het schip, maar ook over muziek en sport. De winnaar kreeg een reep chocolade en de verliezers moesten de Pantry schoonmaken. Na de quiz mochten we kiezen zeebenen of zeebonken. We kozen allemaal zeebonken en toen wisten we pas wat er ging gebeuren. We kregen een emmertje water over ons hoofd. We werden 'gedoopt'.

Dit was het weer voor deze week. Volgende week schrijf ik over hoe het was op de Azoren.
 

Verslag week 2


25-03-2014
We zijn nu voor de tweede keer de Atlantische Oceaan opgevaren. De eerste keer verliep niet zo goed, helaas werd trainee Meijke heel ziek. Ze kon niet meer verder en is met een helikopter van boord gehaald. Ze moest een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Gelukkig gaat het nu beter met haar, alleen ze gaat niet meer mee.

Omdat Meijke in het ziekenhuis lag zijn wij omgekeerd en zijn we naar het eiland Jost van Dyk gevaren. Mooi strand, gezellige mensen en leuke winkeltjes en barretjes. We hadden allemaal spelletjes verzonnen want we gingen jongens tegen de meiden doen. Uiteindelijk wisten we de punten niet meer en gingen we maar volleyballen. Kinderen van het eiland kwamen bij ons kijken en speelde mee. Dit was een erg gezellige middag. De volgende dag hadden we een grote zeiltraining. Iedereen kreeg een post en als de bel ging gingen we overstag. Na zo'n 10 tack's zijn we naar Tortola gevaren en daar hadden we ons anker uitgegooid. Vanaf Tortola zijn we de Atlantische Oceaan opgegaan.

Maar nu we op de Atlantische Oceaan varen zijn de wachten ook weer begonnen. Ik loop nog steeds wacht van 6 tot 10 in de ochtend en in de avond. Om de dag moeten we Navigatie en Gally doen. Ik heb al veel geleerd. Zoals de boot besturen, logboek invullen en de checks die je moet doen op het dek en in de Engineroom. Naast de wachten moeten we nog steeds 3 uur zelfstudie doen en hebben we 1 uur centrale les. Ik loop goed op schema met mijn schoolwerk, wat erg fijn is. Er waren dagen dat ik zo zeeziek was dat ik niks anders kon doen dan liggen en slapen. De zeeziekte is ondanks de hoge golven een stuk minder.
Wat ik super vind zijn de sterren die je 's avonds ziet. Het zijn er zo veel en ze zijn zo helder. Ik zag ook een vallende ster. Echt een mooi beeld! Ook zijn we weer dolfijnen tegengekomen. Ze zwommen naast onze boot. Wat we ook nog vaak zien zijn vliegende vissen, er is er al één op het dek gesprongen. En wat mooi blijft is de zonsopgang en ondergang.

Verder is het een drukke, leerzame maar gezellige reis! Je slaapt ongeveer 7 uur, daarna moet je je gelijk bij je wacht melden. Tussendoor maak je schoolwerk. 'S middags is er een centrale les en daarna begint je wacht weer. Er is een gezellige sfeer aan boord, we gaan goed met elkaar om en we hebben veel lol. Wat erg leuk is zijn de veilingen. Het begon met de bekers. Als je je beker laat liggen krijg je een strafpunt. Voor iedere punt die je hebt moet je een klusje doen. Hetzelfde geldt voor gevonden voorwerpen. Je kan het terug nemen voor een punt. Als je het voorwerp niet meer wilt hebben wordt het geveild. Wie de hoogste punten biedt krijgt het voorwerp. Maar hoe meer punten, hoe meer klusjes.
Dit was het voor deze week. Wij varen door op weg naar de Azoren. We komen daar ongeveer begin april aan.