Hallo,

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Soraya en 16 jaar. Ik zit op het Einstein Lyceum in Havo 4.

In oktober vorig jaar vertelde de directeur dat de school twee tickets had gekocht voor een reis met De Wylde Swan van Masterskip. Omdat ik een N&T (natuur & techniek) profiel heb kon ik mij inschrijven, dit deed ik dus ook. Een week later mocht ik mijn sollicitatie mondeling toelichten. Het bijhouden van een blog met foto’s en video’s over de reis gaf de doorslag om mij toe te laten voor de reis.

Het schip vertrekt van Sint Maarten en vaart binnen zes weken naar Makkum. Onderweg krijg je les op het schip. Voornamelijk de vakken wiskunde, scheikunde, natuurkunde en biologie. De overige vakken via de Wereldschool. Wat mij het meeste aanspreekt is het leren zeilen en navigeren. De mooie plekken en dingen die je onderweg ziet lijken mij geweldig.

Kijk waar de Wylde Swan nu is: http://www.vesselfinder.com/?imo=5126718

zaterdag 12 april 2014




Na een reis van 17 dagen over de Atlantische Oceaan zijn we afgelopen zaterdag aangekomen op de Azoren. We liggen in de haven van Horta. Het was fantastisch om na zo'n lange tijd weer land te zien.
Als eerste moesten we heel de binnenkant en buitenkant van de boot schoonmaken. Overal zat zout van de zee. Na de grote schoonmaak mochten we allemaal even naar huis bellen. Ik vond het heerlijk om de stem van mijn ouders weer te horen. Omdat we weer aan land waren moesten we wel even een drankje proosten. Daarna mochten we zelf het eiland gaan verkennen als we maar uiterlijk 22.00 uur op de boot waren. Ik ben samen met een paar andere naar de snackbar gegaan, daar hebben we een lekker portie patat gehaald. Sommige dingen kun je niet op de boot eten, dus iedereen vond het wel heel lekker na 4 weken geen patat.

Zondag zijn we de dag begonnen met 4 uur aan school. Na de lunch gingen we met de groep naar het strand en het walvissenmuseum. In het walvissenmuseum konden we zien hoe vroeger walvissen werden gevangen en geslacht. Daarna mochten we weer allemaal zelf rondlopen. De meeste gingen naar de supermarkt om wat eten en drinken te kopen.

De volgende dag mochten we uitslapen tot 11 uur. Dit was de eerste, en waarschijnlijk de enigste keer, dat we uit mochten slapen. Het was heerlijk om goed uitgeslapen wakker te worden en dan een lekkere brunch te hebben. Voor dat we mochten shoppen moest het Happy Hour gedaan worden. Iedereen kreeg weer een taak, de muziek ging aan en dan schrobben maar. Na een uurtje schoonmaken, wat tegenwoordig helemaal niet meer vervelend is, waren we klaar om te shoppen. Toen kregen we te horen dat we ook in de masten mochten klimmen. Dat hebben we dus gelijk gedaan. Ik ben met 4 andere trainees en iemand van de crew 28 meter hoog geklommen. En wat een prachtig uitzicht heb je dan over het eiland. Na dat we weer op de grond stonden ben ik met een klein groepje op zoek geweest naar souvenirtjes. Er zijn jammer genoeg niet veel winkeltjes met leuke spulletjes van het eiland. Verder hebben we gezellig rond gelopen en het eiland verkend. Maar we gingen ook weer op tijd naar de boot want we moesten ons klaarmaken voor een etentje. We hadden namelijk gereserveerd in het Peter Sport Café. Het eten was heerlijk en de avond was super gezellig.

Dinsdag zijn we vroeg opgestaan. Na het ontbijt gingen we met een busje naar een slapende vulkaan. We hadden een gids die ons de weg leidde en veel informatie gaf over de vulkaan. Na 3 uur op de rand van de vulkaan te hebben gelopen kwamen we aan de andere kant van de vulkaan. We dachten dat het busje daar zou staan, maar toen bleek dat we nog een uur moesten lopen. Iedereen was blij toen we het busje zagen want we waren allemaal moe. Maar we waren nog niet klaar. We gingen naar een vuurtoren met daarnaast nog een vulkaan. Naast de vuurtoren was een ondergronds museum. In het museum konden we onder andere beelden zien van hoe de vulkaan uitbarstte en hoe de vuurtoren opnieuw gebouwd werd. Daarna gingen we nog even de vuurtoren in en hebben we nog mooie foto's kunnen maken. Het was een erg drukke en vermoeide dag, maar wel een super interessante en leuke dag!